Autowaarde vergelijken

pexels-photo-100650Soms wil je graag de waarde van je auto weten, om een vergelijk te maken met reparatiekosten, bijvoorbeeld. Dan weet je of het nog de moeite waard is, de auto te laten repareren, of dat je hem beter kunt afschrijven, en verkopen. Het kan ook zijn dat je de auto wil verkopen. Dan is het ook wel prettig om de dagwaarde te weten te komen, zodat je iets hebt om je vraagprijs op te baseren.

Je kunt de waarde van je auto achterhalen door verschillende advertenties van vergelijkbare auto’s na te gaan, en de prijzen te vergelijken. Zo kom je tot een afgewogen oordeel, wat de prijs betreft. De ANWB heeft hiervoor een tool waarin je de waarde van je auto kunt inzien. Je kunt ook gebruik maken van een website op het internet, waar de waarde van je auto wordt vastgesteld door iemand die daar ervaring mee heeft. Diegene maakt dan gebruik van de gegevens die bij de RDW bekend zijn.

Dat is handig als je zelf een auto wilt kopen, maar ook als je een auto wilt kopen. Je kunt dan de vraagprijs vergelijken met de dagwaarde van de auto en zo bepalen of het een redelijke prijs is. En of je bereid bent, die vraagprijs te betalen. Het kan zijn dat je er achter komt dat het een goede prijs is, het kan ook zijn dat je toch maar liever even verder kijkt. Of dat je op basis van de gegevens die je inmiddels hebt gaat afdingen. Het is allemaal mogelijk. Je auto verkopen is ook mogelijk, via een website waar de waarde getaxeerd wordt. Zo’n website kan dus heel handig zijn.